Kaj so piškotki

Piškotki so majhne datoteke, sestavljene iz zaporedij črk in številk, ki se naložijo uporabniku na računalnik, ko obišče določeno spletno stran. Piškotki lahko hranijo razne podatke o uporabniku (jezik, prijavni podatki, vsebina nakupovalne košarice itd.), kar ob ponovnem obisku spletni strani pomaga, da mu lahko prilagodi stran ter mu s tem izboljša uporabniško izkušnjo. Z uporabo piškotkov torej interakcija med uporabnikom ter spletno stranjo lažja in hitrejša, saj si stran lahko z uporabo le teh zapomni uporabnikove preference in izkušnje.

Za več informacij o HTTP piškotkih si lahko preberete na naslednji povezavi.

Kako uporabljamo piškotke

Na preskok.si piškotke uporabljamo za zbiranje analitičnih podatkov o uporabi naše spletne strani, da lažje razumemo kako uporabniki uporabljajo našo spletno stran ter jim lahko z temi podatki izboljšamo uporabniško izkušnjo.

Izklapljanje piškotkov

Uporabo piškotkov lahko preprečite tako, da prilagodite nastavitve v svojem brskalniku (za to glejte pomoč za vaš brskalnik). Pri izklapljanju piškotkov morate biti pozorni na to, da bo onemogočanje piškotkov vplivalo na funkcionalnost tega in mnogih drugih spletnih mest, ki jih obiščete. Če onemogočite piškotke, se lahko onemogočijo nekatere funkcije in funkcije tega spletnega mesta ter je zato priporočljivo, da piškotkov ne onemogočite.

Piškotki tretjih oseb

V nekaterih primerih uporabljamo tudi piškotke, ki jih zagotavljajo zaupanja vredne tretje osebe za izboljševanje uporabniške izkušnje na preskok.si.

To spletno mesto uporablja Google Analytics, ki je ena najbolj razširjenih in zaupanja vrednih analitičnih rešitev na spletu, ki nam pomaga razumeti, kako uporabljate spletno mesto, in načine, kako lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo. Ti piškotki lahko sledijo podatkom o uporabi našega spletnega mesta, na primer, koliko časa preživite na spletnem mestu in straneh, ki jih obiščete, da lahko še naprej ustvarjamo privlačno vsebino.

Za več informacij o piškotkih Google Analytics glejte uradno stran Google Analytics.

Seznam neobveznih piškotkov na preskok.si

Ti piškotki se bodo namestili le, ko se boste strinjali z uporabo

Ime piškotka Namen Čas trajanja Vir piškotka
_gat Uporabljeno za omejevanje pošiljanja zahtevkov 1 minuta Google Analytics
_gid Uporabljeno za razlikovanje med uporabniki 1 dan Google Analytics
_ga Uporabljeno za razlikovanje med uporabniki 2 leti Google Analytics

Seznam obveznih piškotkov na preskok.si

Ime piškotka Namen Čas trajanja
pll_language Piškotek določa jezik, ki uporablja uporabnik in je ključen pri delovanju aplikacije 1 leto
viewed_cookie_policy Piškotek hrani, ali se uporabnik strinja z uporabo neobveznih piškotkov 1 leto


Več informacij

Če želite vedeti več o piškotkih, si lahko več o njih preberete na naslednji strani. Če pa imate še kakšno vprašanje za nas, nas lahko kontaktirate preko načinov navedenih spodaj.

Email: info@preskok.si

Phone: + 386 (0)59 099 935